torstai 4. huhtikuuta 2013

pääsiäisen jälkeen

Viime viikon mies oli lomalla, eli oltiin kaikki kotona. Miehellä on paljon työmurheita silti, kun heidän oma firma meni nurin. Siinä oli ja on vieläkin paljon tekemistä. On käyntiä siellä ja täällä ja oltava koko ajan tavoitettavissa. Ja selitettävä mutkaisia kuvioita, joita firman toimitusjohtaja oli sopinut vain sanallisesti ja samoin tehnyt niihin muutoksia sanallisesti. Kai suurin härdelli on nyt ohi, mutta kovin stressaantunut mies on. Ja se stressaa koko perhettä. Ja mun pitäisi olla stressaamatta koska 1) se nostaa verenpainetta 2) heikentää unta 3) väsyttää... 4) saa erittäin ärtyneeksi.
Pääsiäinen on nyt siivottu jo pois, pajunkissat on vielä kuistilla ja joitain suklaamunia ja - pupuja keittiössä. Aurinko paistaa ja sulattaa lunta, kevät on tullut :) kohta on jo rantasaunan portaat sulat, vielä kuitenkin kestää, ennenkun rantasaunakausi alkaa, koska on yöpakkasia (=vesi padassa jäätyy). Sinne kun ei tule vettä, niin pata pitäisi joka kerran jälkeen tyhjentää ja täyttää uudestaan kantovedellä. Eli pitää malttaa vielä hetki.. ;)
Käsityörintamalla on hiljaista. Sain valmiiksi poitsun keväthatun, ja sain tehtyä palaset pieneen peittoon, osin ne on vielä liittämättä yhteen. Siihen pitäisi vielä saada reunukset jotenkin, ja siihen taas tarvii anopin apua, kun meillä ei ole ompelukonetta tilanpuutteen ja osittain saamattomuuden vuoksi.. Sain päähäni vielä ajatuksen parvisängyn lähelle, mutta se onkin vaikeampi juttu. Olen aamulla kellofriikki, on pakko saada tietää paljon kello on kun herään. Kännykkää en jaksa pitää mukana yöllä, ja telkusta sen katsominen on tyhmää. Sain siis idean värkätä pienen hyllyn parvekkeen oven päälle (siinä oli ennen ilmalämpöpumppu, eli reiät yms on jo valmiina) ja siihen hyllylle kello ja jotain kivaa pientä koristetta. No tämä tyssäsi sitten siihen, kun sain päähäni, että tähdenmuotoinen kello olisi sopiva (on muutenkin erilaisia tähtijuttuja parven lähellä), mutta sellaistapa ei löytynyt. Puutöissä en ole kätevä, mutta kuva kellosta on mielessäni. Katsotaan, miten tämä ongelma ratkeaa...
rappuset rantasaunalle

hyllyn paikka

pääsiäiskortti siskolta

peiton palaset

poitsun keväthattu, ohje täällä

3 kommenttia:

 1. Aloittakaa vaan saunakausi, ei yöpakkaset sitä vettä padassa enää jäädytä. :)
  Nimim. kokemusta on päiväpakkasistakin pihasaunan padan kanssa.

  VastaaPoista
 2. Voi kurjuus. Toivon että stressinaika menee pian ohi.
  Meillä on pihasaunailtu keskellä talveakin. Hyvin onnistuu. :)

  VastaaPoista
 3. tiia: meillä on aika pieni toi pata, ja kantovesi pidetään ämpäreissä. ei ne onneksi enää ole jäätyneet :) hana on aika onneton, ja siihen vesi jäätyy helposti.
  sade: niinpä, kiitos <3 jouluna lämmitetään sauna ja se on aika operaatio kovalla pakkasella, kun lattia on jäässä. :)

  VastaaPoista